Modeling

Problemen oplossen

Een ontwerper is geen engineer en daarom help ik met liefde om praktische zaken in een ontwerp aan het licht te brengen, die anders verder in het proces voor problemen kunnen zorgen.
Door vanuit ervaring bij een scheepsbouwkundig architectenbureau in Sneek en een zeiljachtenbouwer in Vollenhove te weten hoe de bouw in de praktijk loopt, (en wat daar aan engineering voor nodig is), worden toekomstige problemen zonder moeite opgespoord en ontstaan passende oplossingen die het ontwerp niet aantasten. Laat de beste ideeën te water en ze zinken, maar ik maak ideeën werkelijkheid door middel van modeling. Ik zet deze ontwerpen om in een 3D-vorm die klopt.

De waarde die ik lever, zit in de talloze mogelijkheden en de creatieve vrijheid die ik geef. Van vloeiende tot opzettelijk scherpe vormen; eindeloze mogelijkheden en keer op keer de beste oplossing.
Deze 3D-modellen van mij kunnen voor meerdere doeleinden gebruikt worden, zoals:

  • Visualisaties en rekenwerkzaamheden aan het begin van een project;
  • Het genereren van doorsneden voor bijvoorbeeld constructieplannen;
  • Bepalen en visueel maken van de juiste bouwmethode en -volgorde.

(Er)varen

De beste stuurlui staan aan wal, zeker, maar soms worden ontwerpen gemaakt op vorm, niet op functie. Hierbij onstaan er bij de realisatie problemen. Door jaren lange ervaring en een praktische blik signaleer en handel ik die af in een vroeg stadium. Denk bijvoorbeeld aan surfaces die niet stroken of netjes aansluiten.
Ik verhelp het door het model, of delen er van, opnieuw uit te stroken, waardoor ook het maken van uitslagen en bijbehorende vormmallen uiteindelijk goed verloopt.

Rottiné – Marine Engineering – Ik ben zeer ervaren in het vervaardigen en uitstroken van 3D-Surface modellen. Deze zijn tegelijkertijd geschikt voor visualisaties als voor productiedoeleinden zoals het maken van uitslagen met vormmallen. Bij veel andere bedrijven is dit niet het geval en zit er tussen deze 2 processen, die ieder een ander doel dienen, grote verschillen in de manier van opbouwen van de surfaces welke direct gevolgen kunnen hebben voor de gevormde uitslagen.

Met Rottiné in zee?

Benieuwd hoe uw projecten nu of de volgende keer boven water blijven? Stuur een e-mail via het contactformulier of bel met 06 42582374

Contact opnemen

Beste bezoeker,

Inmiddels meer dan 12 jaar geleden besloot ik mijn droom werkelijkheid te maken en startte ik mijn bedrijf Waterline Design op. In de jaren daarna heb ik met vele opdrachtgevers mogen werken aan prachtige opdrachten. Gedurende deze periode heb ik een groei mogen doormaken, niet alleen in aantal opdrachten, maar ook in focus. Het was tijd voor een nieuwe website!

Afgelopen maanden is er dan ook hard gewerkt aan deze nieuwe website waarin mijn expertise en manier van werken beter naar de oppervlakte komen. Deze vernieuwing is ook terug te vinden in de bedrijfsnaam. Vanaf nu zal de naam Waterline Design namelijk naar de bodem zinken en plaats maken voor:

Met deze verandering zijn mijn bedrijf en ikzelf weer één en weet je direct wat ik doe. Het geeft me de mogelijkheid me beter te presenteren en onderscheiden. Aan mijn werkwijze verandert uiteraard niets!

Ik zal regelmatig mijn kennis en visie op het gebied van marine engineering, modeling en consultancy gaan delen in een blog. Wil je op de hoogte blijven? Volg me dan via de vernieuwde kanalen op FacebookTwitter, en LinkedIn. Maar bovenal wil ik je een warm welkom heten op mijn nieuwe site: www.rottine.nl.